De grootste online kerstwinkel!

Hoe kies ik de perfecte kunstkerstboom?

kunstkerstbomen-kiezen-kerstwinkel.nl

Hoe kies ik de perfecte kunstkerstboom?

De perfecte kunstkerstboom kiezen? Dat valt niet mee, want er is ontzettend veel keus. Daarom is het handig om eerst een paar vragen te beantwoorden. Hoe groot moet ie zijn? Wel of geen verlichting? Met of zonder sneeuw? Hieronder lees je meer over formaten, verlichting en versiering, zodat je straks beter weet welke kunstkerstboom het beste bij jouw situatie past!

Formaten

 • We hebben kunstkerstbomen in allerlei formaten. Van ruim 3 meter hoog tot minder dan 125 cm. Tip: kies een boom waarbij je tussen de top & het plafond minimaal 30 cm overhoudt. Bedenk daarbij dat een boom van 1.80 m ongeveer even groot is als een gemiddelde Nederlandse man. Check ook de diameter van de boom. Die wisselt namelijk per model. Kijk tot slot goed naar de ‘tips’, ook wel aantal takken genoemd. Hoe meer takken hoe voller de boom. Hierbij geldt wel dat net even meer takken ook net even meer kost.
 • ➤ 120 cm
 • ➤ 180 cm
 • ➤ 210 cm
 • ➤ 240 cm
 • ➤ Alle formaten

Verlichting

 • Bedenk goed of je een kunstkerstboom wil zonder of met verlichting. Heb je thuis al kerstboomverlichting liggen? Dan kan een boom zonder lampjes een prima optie zijn. Maar een boom met verlichting kan je veel werk schelen. Zeker als je voor een grote kunstkerstboom gaat. Kijk dan wel altijd goed welke verlichting gebruikt wordt. Vaak zijn de bomen voorzien van duurzame LED-lampjes die extra lang meegaan. Ook hebben sommige bomen een handige dimfunctie.
 • ➤ Kunstkerstboom zonder verlichting
 • ➤ Kunstkerstboom met verlichting
 • ➤ Losse kerstboomverlichting

Sneeuw

 • Heb je het formaat en verlichting bepaald? Dan kan je ook nog kiezen voor een kunstkerstboom met sneeuw. Dan lijkt het alsof het net flink op je kunstkerstboom gesneeuwd heeft, waarmee je echt een winterse sfeer in huis haalt. Niet iedereen houdt daarvan, dus bedenk goed of dat sneeuweffect past bij jouw stijl en kerstversiering. De besneeuwde bomen zien er absoluut niet nep maar juist echt uit. Zeker als je kiest voor een kwalitatieve boom met genoeg takken en mooie verlichting.
 • ➤ Kunstkerstboom met sneeuw
 • ➤ Kunstkerstboom zonder sneeuw
 • ➤ Alle opties

Versiering

Kleuren

 • Groen is ook voor kunstkerstbomen het meest gangbaar, maar tegenwoordig zijn er veel meer kleuren beschikbaar! Ook populair is blauw, een kleur die dicht tegen groen aanligt, maar net een andere sfeer geeft. Verder is wit erg populair, omdat wit qua kleur zo goed bij kerst en sneeuw past. Ook valt de kerstversiering extra goed op in een witte kunstkerstboom. Eigenlijk zijn alle kleuren van de regenboog wel te krijgen. Wil je extra opvallen, ga dan bijvoorbeeld voor een roze kunstkerstboom!
 • ➤ Groene kunstkerstbomen
 • ➤ Blauwe kunstkerstbomen
 • ➤ Witte kunstkerstbomen
 • ➤ Roze kunstkerstbomen
 • ➤ Alle kleuren

Materiaal

 • Wil jij een kunstkerstboom die niet van echt te onderscheiden is? Ga dan voor een boom van PE (polyetheen). PE plastic is goed vormbaar en ook nog eens erg duurzaam. Omdat het lastiger is om PE naalden te maken zijn ze vaak wel net iets duurder. PVC naalden bestaan uit op elkaar geplakte reepjes PVC kunststof. PVC naalden zijn daardoor sterker en verbuigen minder snel, bijvoorbeeld tijdens de opslag. Kijk ook altijd of een boom brandvertragend behandeld is (NEN-certificaat). Wel zo veilig!
 • ➤ PVC kunstkerstbomen
 • ➤ PE kunstkerstbomen
 • ➤ Alle materialen

Top merken Kunstkerstbomen!

Royal-Christmas-CMYK-logo.jpg
Triumph-Tree-Forest-Frosted (2)
Black-box-trees

Voor meer informatie of andere artikelen bekijk ook onze partner!

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *