De grootste online kerstwinkel!

5 tips om je huis de ultieme kerstsfeer te geven!

Header witte scandinavische kerst

Kerstmis; de leukste, fijne en warmste tijd van het jaar. De decembermaand wordt vaak gezien als de meest gezellige tijd, maar waarom zou je het beperken tot enkel deze periode van het jaar? Hoe prettig zou het zijn als je het hele jaar door van deze kerstsfeer kan genieten? Om je eigen kerstsfeer te creëren kun je bijvoorbeeld een VidaXL loungeset aanschaffen, waarna je hier omheen volledig kunt gaan decoreren met gezellige lampjes, kaarsen en warmte. Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen? Lees dan snel verder!

1. Decoratie

Ongeacht of het zomer of winter is, er zijn genoeg decoratiemogelijkheden die je kunnen helpen om een kerstsfeer te creëren. Je kunt groots denken, zoals het schilderen van een volledige muur in huis. Maar je kunt ook wat kleiner denken en wellicht wat spelen met schilderijen, planten of kaarsen.

2. Lampjes, lampjes en nog eens lampjes

Menig persoon die je vraagt waar je aan denkt bij kerst zal aangeven dat lampjes niet kunnen ontbreken. Normaal gesproken zorg je voor lampjes in de boom, maar het is ook ontzettend leuk om juist te kiezen voor deze lampjes over een muur boven je bed of juist in de woonkamer. Gegarandeerd ga je hiervan genieten!

3. Hoekjes creëren

Maak kleine kerstcomposities in huis. Voeg dennenappels en kleine figuren zoals mini-kerstboompjes en hertjes toe aan een schaal met kaarsen en theelichtjes en er ontstaat meteen een winters tafereel. Maak kleine composities op verschillende plekken in het huis, in zo’n mooie stolp of op de vensterbank. Bundel een setje kaarsen op een onderbord voor op het bijzettafeltje.

4. Be creative!

Laat je creativiteit de ronde. Waar denk jij zelf aan als je denkt aan kerstmis? Pak een vel papier en een pen en begin met op te schrijven waar jij aan denkt. Stel jezelf de vraag, wat is jouw doel met kerst? Wat vind je belangrijk? Op deze manier kun je zelf al creatief gaan nadenken welke elementen er niet kunnen ontbreken in jouw kersthuis.

5. Winterse kleuren

Ook met kleuren kan je heel wat kerstsfeer brengen in huis en je interieur omtoveren naar een kerst interieur. Laat de poppy zomerkleurtjes en frisse pastels even links liggen en kies voor donkere, zware kleuren en weelderige stoffen en breng zo de sfeer van de winter naar binnen, zonder dat je er kou voor moet lijden. Welke kleuren het goed doen? De kerstklassiekers groen en rood, maar dan wel in diepere, donkere varianten. Denk maar aan rijkelijk donkergroen of warm bordeaux. Maar ook diepblauw en zelfs zwart doen het goed. Extra leuk: werk af met een gouden toets voor een extra feestelijk effect en een echt kerstgevoel. Dat ziet er meteen ook lekker luxueus uit, zeker in combinatie met weelderig velvet. 

Hoop dat je iets met deze tips kan om je huis het ultieme kerstsfeer te geven!

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *