De grootste online kerstwinkel!

Bekijk hier de populairste Kersttrends van 2021 !

kunstkerstbomen 2021

Kersttrend 1. Mountain Lodge: warm winters

Laten we beginnen bij de trend die opnieuw dit jaar waarschijnlijk het meest populair wordt: de winterse stijl! Ieder jaar is er wel een kersttrend waarin wit en blauw, sneeuw & ijs centraal staan. Gelukkig is de trend wel ieder jaar een beetje anders. Dit jaar is de winterse kersttrend wat warmer! In 2019 zagen we vooral veel wit- en blauwtinten, een heel koel geheel. Voor 2021 mag het allemaal wat zachter en vriendelijker. Deze nieuwe kersttrend heet Mountain Lodge en dat is dan ook precies het sfeertje dat het uitstraalt: een prachtige, luxe berghut in de bergen. Midden in een mooi skigebied.

Kersttrend 2. Nature’s Gift: romantisch landelijk

De tweede kerst trend in het lijstje met kersttrends 2021 is heel vernieuwend! Het is een romantisch, landelijk thema met veel vergrijsde tinten. Een gevoel van bevroren natuur, maar dan gecombineerd met mistig grijs en twee zachte pasteltinten. Hier en daar zitten er wat subtiele groene accenten doorheen. En om het af te maken wat donkerrood, mosterdgeel en subtiel champagnegoud voor de feestelijke sprankeling.

In dit thema is verder alle ruimte voor de super populaire droogbloementrend. Daar zullen we ook dit najaar nog veel van gaan zien. Planten mogen eveneens niet ontbreken.

Kersttrend 3. Wonderful Time: cozy & traditioneel

Traditioneel wit, groen, zilver en kerstrood: het hoort er gewoon bij. Je kunt dit thema dan ook niet echt een trend noemen. Al is de traditionele stijl absoluut aan ontwikkelingen onderhevig! Dit jaar zien we de vernieuwing in de zachte overgang van soft terra (bruinrood) naar het typische kerstrood en een vrolijke, frisse kleur groen erbij. Misschien weet je nog wel dat er vorig jaar een wat meer Amerikaans tintje in de mix zat? Dit jaar gaan we weer wat meer de Scandinavische kant op. Denk aan een rood geschilderd Zweeds plankenhuis in een bosrijke, besneeuwde omgeving.

Kersttrend 4. Christmas Eve – Kerst op een Frans wijnlandgoed

We blijven nog even in de traditionele sferen, maar nu kiezen we voor super klassiek. In het palet voor kerst 2021 zitten de kleuren parelwit, licht goud, kerstrood, ossenbloedrood, winter sky en dennengroen. Kan het klassieker? Dit keer brengt de klassieke kersttrend een ode aan de wereld van wijn!

Kersttrend 5. Wild Glam – dierenprintjes & warmte

De vijfde kersttrend voor 2021 heet ‘Wild Glam’. Dit thema is echt heel anders dan de rest. Het is warm, luxueus en glamoureus (zoals de naam van het thema al doet vermoeden). Deze stijl is geïnspireerd op een luxe boutiquehotel dat prachtig gedecoreerd is met warme tinten (zoals soft terra, camel brown en dark brown). En lekker veel hippe dierenprints. En verder: exotische takken en tropische bloemen, bewerkte glasballen, diverse diertjes en mooi mandwerk.

Kersttrend 6. Pink Forest – Sprookje in het bos

Het natuurlijke thema is dit jaar echt hélémaal anders. Pink Forest is dan ook een sprookjesachtige trend die zich afspeelt in het bos, met veel ruimte voor fantasie en verbeelding. De kleuren in het palet zijn: ossenbloedrood, fluweelroze, blush pink, parelmoer en – één van mijn nieuwe favorieten – saliegroen.

Vindt hier u eigen Kunstkerstboom naar smaak!

Geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *